top of page

Termografia – o metoda prietenoasa, de a sti azi, ce se poate intampla maine.

TERMOGRAFIA

Tehnica non-toxica – utilizează imagini termice care detecteaza noi vase de sange si modificarile chimice asociate cu geneza și creșterea tumorilor. Termografia măsoară radiația căldurii infraroșii din corpul nostru și traduce aceste informații în imagini anatomice.

Termografia ofera un sistem de avertizare timpurie, de multe ori posibilitatea de a indica cu ani procesul de cancer înainte de a fi detectat de mamografie sau radiografie . Această abordare poate detecta cancere atunci cand acestea sunt la un stadiu fizic minim de dezvoltare, atunci când este încă relativ ușor pentru a stopa și a inversa progresia cancerului. Cele mai multe tumori de san au fost în creștere lenta de până la 20 de ani înainte de a fi descoperite prin tehnici specifice de diagnosticare. Atunci când este utilizat ca parte a unei abordări multi-modal (examen clinic + termografie + alta tehnica) 95% din cazurile de cancer stadiu precoce pot fi detectate.

Cancer, a fost numit de antici, după marile vene care inconjoara tumora de obicei, o creștere maligne, care le-a comparat cu „ghearele unui crab” sau „cancer” (in latină). – Reich (pagina 61).

Nota editorului:Aceste „Vene mari transporta glucoza la locul-ul cancerului, cresc fluxul de sânge la cancer creează un” punct FIERBINTE „, care este baza pentru o termografie , care poate detecta cancerul cu 8-10 ani înainte de ” mamografie/radiografie ” Razele X(mamo/radio) caută densitatea crescută a tumorilor. Termografia este o procedura mult mai blânda( de exemplu, pt sani , nu are nevoie de strivirea sanilor), nici NU expune organismul la radiatii cauzatoare de cancer, ceea ce o face mult mai sigura decat mamo/radiografia. Dispozitive de termografie de înaltă rezoluție sunt mult mai precise și mai fiabile decât mamo/radiografia. Pentru screening-ul initial, termografia ar trebui să înlocuiască mamo/radiografia pretutindeni imediat.

„Un aspect unic al cresterii tumorii canceroase este un proces numit neoangiogeneza (cresterea de noi vase de sange). Pe masura ce celulele se multiplica, au nevoie de alimentari cu sange crescute pentru a aduce nutrienti si elimina deseuri. Această creștere în circulație cedează căldură. Prin infraroșu -Termografia poate detecta această căldură si dau pacientului și medicului o oportunitate de a lua măsuri cu mult înainte dezvolta o tumoaretermografia poate vedea dezvoltarea de patologie cu 8 – 10 ani inainte de orice altă metodă. Acest lucru este bine în timp pentru a lua măsuri corective pentru a opri sau inversa deteriorarea (Cercetarile și ani de experienta clinica sugereaza ca se pot inversa, de obicei, celulele precanceroase După acestea sa devina canceroase, ai de-a face cu un cu totul „alt animal”.). „-. al doilea aviz Dr. Robert Jay Rowen lui, iunie 2002.

Procedura de investigare este confortabila si in acelasi timp sigura(non-toxica) pentru ca nu foloseste nici un fel de radiatie (si, in cazul investigarilor de san, nici nu necesita comprimarea sanului). Prin examinarea atenta a modificarilor de temperatura si vascularizare, pot fi detectate semnele unor posibile tumori canceroase sau pre-canceroase cu pana la 10 ani inaintea descoperirii lor folosind orice alta procedura de investigare. Prin sensibilitatea foarte mare pe care o ofera, aceasta metoda poate sa puna in evidenta semnele dezvoltarii unui cancer de foarte timpuriu.

Termografia a fost studiata de mai bine de 30 de ani si exista numeroase studii medicale, bine fundamentate si argumentate stiintific in indexul medical mondial.De exemplu, pentru depistarea de cancere mamare, in aceste cercetari au participat mai mult de 250.000 de femei a caror evolutie a fost urmarita pe durata a chiar si 12 ani. Rezultatele studiilor au indicat o rata de acuratete a termografiei mamare de aproximativ 90%.

Studiile indica urmatoarele:


  • 0 imagine in infrarosu cu anormalitati este singurul si cel mai important marker de risc important in dezvoltarea unui cancer mamar, de 8 ori mai important decat cel al antecendentelor familiale de cancer de san

  • 0 imagine termografica anormala persistenta indica un risc de 22 ori mai mare de a dezvolta in viitor un cancer de san

  • Cand termografia mamara este adaugata in lista analizelor de rutina pentru diagnosticarea cancerului de san, s-a constatat o crestere cu 60% a ratei de supravietuire(nici nu va iradiati si il si detectati din timp)

  • si nu in ultimul rand, atunci cand termografia mamara este parte a unui control de rutina s-a constatato rata de detectie acancerului de san de aproape 95%.



O imagine in infrarosu pozitiva poate indica prezenta unor diverse anomalii ale sanului, cum sunt mastita, tumorile benigne, fibroza chistica, cancer si altele.

Fiecare persoana are o harta a sanului in infrarosu unica. Orice modificare a acestei harti in infrarosu, comparata pe mai multe luni sau ani, poate constitui un semn precoce de anormalitate. In cazul pacientilor care nu au cancer, rezultatele acestei examinari sunt folosite in estimarea riscului probabil de a dezvolta cancer de san in viitor.

Retineti ca termografia poate fi folosita pentru depistarea timpurie a ORICARUI TIP DE CANCER, oriunde ar fi, nu numai a celui de san Astfel, o imagine in infrarosu anormala este un semn de alarma timpuriu pentru persoana in cauza. Prin monitorizarea permanenta a evolutiei hartii in infrarosu si alte examinari si teste clinice, pacientul are sanse mult mai mari de a detecta un eventual cancer in stadiile incipiente si a preveni cresterea tumorii.

Un dezavantaj al termografiei clasice este ca nu poate localiza exact tumoarea(vede locul de unde este caldura emisa de posibila tumoare dar nu poate spune exact daca e sau nu tumoare) De aceea alte teste pot fi necesare pentru a preciza exact daca este sau nu vorba de o tumoare(un inceput de tumoare), in cazul in care termografia arata anomalii ( puncte rosii intense!)

Pentru mai multe informatii puteti suna la 0762217912 .Aflati despre o metoda EFICIENTA si NON-toxica de detectie timpurie a problemelor care pot genera cancer!

527 views0 comments

Comments


bottom of page